VOIP oplossingen

VOIP is een internet ontwikkeling en staat voor Voice Over IP. Dit betekent dat het internet wordt gebruikt om spraak over te brengen, iets wat vroeger absoluut niet mogelijk was. Veel bedrijven maken al gebruik van VOIP toepassingen, aangezien het een goedkoop alternatief is voor bellen. Daarnaast is het een nuttige ontwikkeling voor die bedrijven, aangezien het bij VOIP ook mogelijk is om data over te dragen tijdens het bellen, zeker als je voor het ‘bellen’ een VOIP programma gebruikt.

VOIP software

Er is momenteel al een klein aanbod in VOIP software op de markt. Skype is een zeer bekend programma wat particulieren veel gebruiken om met elkaar te bellen over een VOIP verbinding. Skype is simpel, snel toegankelijk en te gebruiken voor iedereen die een computer met internetverbinding heeft, samen met een microfoontje. Andere aanbieders van VOIP software voor de particuliere markt zijn Google Talk, Windows Live Messenger en Voipbuster.

VOIP download

Het downloaden van een VOIP programma is gemakkelijk. Bezoek simpelweg de website van de betreffende VOIP software aanbieder, en u kunt het programma veelal gratis downloaden.

VOIP call

Het bellen door middel van het gebruik van een VOIP provider is erg gemakkelijk. Je maakt contact met de ontvanger van het gesprek door (dit is in de meeste programma’s zo) te dubbelklikken op zijn of haar username. Vervolgens brengt de software een gesprek tot stand. Belangrijk om te beseffen is, dat dit alleen mogelijk is wanneer zowel u als de ontvanger online zijn, dus een actieve internetverbinding hebben lopen op het moment waarop u probeert te bellen. De kwaliteit van het gesprek hangt af van de sterke van uw internetverbinding en de verbinding met het internet die de ontvanger van het gesprek heeft lopen. Daarnaast is ook de microfoon waarmee de spraak wordt overgebracht, belangrijk. De microfoon is namelijk de doorgever van de geluiden. Hoe beter dus de microfoon, hoe hoger de kwaliteit van het geluid dat over internet wordt overgebracht.

VOIP business

Veel bedrijven maken al gebruik van VOIP, in meer of mindere mate. Zo is de VOIP conference een begrip binnen het bedrijfsleven aan het worden. Hierbij zijn meerdere mensen aangesloten op een VOIP verbinding, en kunnen zij op die manier vergaderen. Daarnaast zijn er VOIP phones op de markt. Dit zijn speciale telefoons waarmee een VOIP verbinding tot stand gebracht kan worden. Dit soort producten zorgen er dus voor dat de kosten voor het bellen vrijwel nihil zijn.

VOIP services

Andere VOIP services voor het bedrijfsleven zijn bijvoorbeeld het koppelen van telefooncentrales van buitenlandse vestigingen van hetzelfde bedrijf, zodat zij gratis met elkaar kunnen bellen, of het aansluiten van een telefooncentrale van een callcenter bedrijf op VOIP, zodat het bellen van klanten of mogelijke klanten stukken goedkoper kan worden gemaakt. Tenslotte zijn er bedrijven die VOIP services gebruiken om de telefoon verbinding over te nemen. Alleen het begin en het einde van een gesprek worden dan nog met de telefoon gedaan, waarna de verbinding over wordt genomen door een VOIP provider die een VOIP service tot stand brengt. Hiervoor is VOIP software benodigd; geen VOIP Phone.