Wat is VoIP software?

VoIP software is de software die nodig is om te kunnen communiceren via VoIP. VoIP staat voor Voice over IP, wat inhoudt dat het mogelijk is om stemmen te transporteren over een IP netwerk en dat zodoende een communicatie mogelijk maakt.

Deze software is nodig om contact te maken met een ander persoon of bedrijf dat gebruik maakt van VoIP. Voorbeelden van software waarmee VoIP mogelijk wordt gemaakt zijn:

  • Skype
  • Voipbuster
  • Windows Live Messenger
  • Google Talk

De toepassingen van VoIP software

De meest logische toepassing van de VoIP software is natuurlijk het bellen via een IP netwerk. Hiermee is een communicatie mogelijk met een ander persoon of bedrijf dat gebruik maakt van VoIP telefonie.

Daarnaast is het mogelijk om een sms te versturen met VoIP software. Ook is het mogelijk om inkomende gesprekken door te schakelen naar een ander nummer en kunt u voorkomen dat mensen uw nummer kunnen zien als u iemand belt.

Het installeren van VoIP software

Om gebruik te kunnen maken van VoIP moet u zoals gezegd software installeren. Hier zijn verschillende opties voor en de meeste opties zijn gratis te downloaden op de desbetreffende site. Het installeren van deze software is erg eenvoudig en voor u het weet bent u klaar om te bellen via VoIP.

Mocht u problemen hebben met het installeren van VoIP software dan kunt u op de site van de betreffende software vrijwel altijd een handleiding vinden waarmee u de software probleemloos kunt installeren. Dit is sowieso wel handig voor de gegevens die u moet invullen in software zelf.