Wat is VOIP sip?

SIP staat voor Session Initiation Protocol. Het is een protocol dat u in staat stelt om een andere gebruiker te bereiken ongeacht van de plaats waar deze gebruiker zich bevindt. Tevens maakt het niet uit welk apparaat deze persoon gebruikt voor de communicatie.

Het is een nieuwe stap in de vooruitgang van VOIP netwerken naar Internet telefonie. Niet alleen betreft het hier een communicatie tussen twee personen maar het kan ook een volledige conferentie betreffen met meerdere personen.

VOIP staat voor Voice over IP en is stelt mensen in staat om over een IP netwerk met elkaar te communiceren via spraak. Het is de laatste tijd een erg populaire manier van communiceren en is vergelijkbaar met het traditionele bellen, maar dan via de computer.

Wat is een SIP-telefoon

Een SIP telefoon is hetzelfde als een VOIP telefoon en is dus een telefoon waarmee gebruikers kunnen bellen via VOIP (voice over IP). Je hebt de SIP telefoon in twee verschillende uitvoeringen, te weten:

  • Hardwarematige SIP-telefoon
  • Softwagematige SIP-telefoon

Met de Hardwarematige SIP-telefoon heb je ook daadwerkelijk een toestel in je hand wat op een telefoon lijkt. Dit toestel ontvangt en verzend signalen via de internetverbinding waardoor u in staat bent om met de telefoon te bellen over VOIP.

De softwarematige SIP-telefoon is gewoon een programma (software) dat u installeert op een willekeurige computer en hiermee kunt u doormiddel van een microfoon en een koptelefoon met andere gebruikers communiceren via VOIP.