Wat is een VOIP-router

VOIP is de afkorting voor Voice over IP en met behulp van VOIP kan spraak worden getransporteerd over een IP netwerk wat het mogelijk maakt voor twee partijen om met elkaar te communiceren. Dit is vergelijkbaar met het gewone bellen en wordt steeds populairder.

Een router is een apparaat dat computernetwerken aan elkaar verbindt. Het stuurt pakketjes met data van het ene naar het andere netwerk. Hiermee kan het ook analoge telefoons en faxen verbinden met het Internet en met VOIP.

Hoe vind ik de beste VOIP-router

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten als het gaat om VOIP-routers. Wat nou precies de beste is hangt natuurlijk ook af van de persoonlijke wensen van degene die een VOIP-router wil gaan aanschaffen.

Zo zal iemand die het enkel voor persoonlijk gebruik wil aanschaffen niet dezelfde wensen en eisen hebben als een bedrijf dat een VOIP-router wil aanschaffen om communicatie voor het hele bedrijf mogelijk te maken.

Op het internet kunt u terecht om al deze VOIP-routers met elkaar te vergelijken en daarnaast veel informatie te vinden over wat voor u nou eigenlijk het beste is.

Daarnaast kunt u hier ook gemakkelijk prijzen vergelijken en zult u vrij eenvoudig kunnen vinden welke VOIP-router nu het beste past bij uw wensen en waar deze het goedkoopst te verkrijgen is.