Wat is een VoIP nummer?

Een VoIP nummer is het nummer waarop mensen een gebruiker van VoIP kunnen bereiken en het nummer waarmee deze zelfde gebruiker andere mensen belt. Net als bij een normale telefoon moet je een nummer hebben om gebruik te kunnen maken van de telefoon.

Regionaal nummer voor VoIP telefoon

Net als bij de normale telefoon kunt u bij VoIP gebruik maken van een regionaal nummer. Met een regionaal nummer wordt bedoeld een nummer dat wordt gebruikt in een bepaalde regio. Zo heb je bijvoorbeeld 020 voor de regio Amsterdam en 040 voor de regio Eindhoven. Het voordeel hiervan is dat het wordt herkend als regionaal nummer en dat bijvoorbeeld bij nood de juiste alarmcentrale kan worden gealarmeerd.

Speciaal nummer voor VoIP telefoon

Daarnaast is er een speciaal nummer in gebruikk voor VoIP telefonie hetgeen lijkt als het gewoon een regionaal nummer is. Deze nummers beginnen met 085 en zijn relatief nieuw. Als u veel op reist, of dat nou in het binnenland of het butienland is, dan is het hebben van een regionaal nummer niet zo handig en kunt u beter kiezen voor een 085 VoIP nummer. Daarbij kunt u gewoon uw huidige nummer behouden bij een verhuizing.

Buitenlands nummer voor VoIP telefoon

Naast een regionaal en een speciaal VoIP nummer kunt u ook kiezen voor een buitenlands nummer. Deze kunt u ook laten doorschakelen wat bijvoorbeeld erg handig is als u veel zaken doet in het buitenland. Zo bent u makkelijker bereikbaar voor de klanten uit dit land. U kunt dus ook meerdere buitenlandse nummers afsluiten en door laten verbinden naar uw VoIP telefoon.

Bedrijfs nummer voor VoIP telefoon

Tenslotte heb je nog de 088 nummers die speciaal voor bedrijven in het leven zijn geroepen. Deze zijn dus ook niet regiogebonden en hoeft u ook niet te veranderen bij een verhuizing. Van deze 088 nummers liggen de belkosten vast waardoor de beller weet waar ze aan toe zijn. U kunt 088 nummers zelf aanvragen bij de OPTA.