Wat is VOIP mobiel?

VOIP is de afkorting van Voice over IP. Het is een manier voor twee gebruikers om met elkaar te communiceren via spraak. VOIP maakt namelijk gebruik van een IP netwerk waarmee het mogelijk is om spraak te transporteren naar een andere gebruiker.

Hiervoor is normaliter het volgende nodig:

  • Computer met internetverbinding
  • Microfoon
  • Koptelefoon
  • VOIP software

VOIP met je mobiele telefoon

Tegenwoordig zijn de mobiele telefoons echter zo ver ontwikkeld dat internet op de telefoon een hele normale zaak is. Mobiele telefoons die de beschikking hebben tot internet kunnen daarmee ook de software downloaden zoals Skype die nodig is om met andere mensen te communiceren via VOIP.

In feite kan er met een mobiele telefoon dus via het internet worden gebeld door middel van VOIP. Het voordeel hiervan is dat het niks kost en dat je er wel overal gebruik van kunt maken, mits je bereik hebt wat betreft je internetverbinding.

Blokkeren van gebruikers van VOIP met mobiele telefoon

Sommige providers blokkeren het gebruik van VOIP software echter van hun klanten. De klanten die hier gebruik van maken worden automatisch geblokkeerd en zullen dus gewoon via het normale, duurdere netwerk moeten bellen.

De reden hiervoor is natuurlijk logisch, als het goedkoper is dan gebruikt op de lange termijn iedereen de VOIP software en zullen de providers steeds minder winst maken. Dit is iets waar ze natuurlijk niet op zitten te wachten.