Gratis gebruik maken van VoIP

VoIP is een nieuwe manier om te communiceren via spraak. Het maakt gebruik van een IP netwerk en gaat dus via een computer en het internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de communicatie mogelijkheden via VoIP.

VoIP is bovendien gratis toegankelijk voor iedereen met een computer en een internetverbinding. Dit maakt het een zeer populair alternatief voor het normale telefoneren via de telefoon, waar men gewoon voor moet betalen.

De kwaliteit mag dan wellicht iets minder zijn maar de kans is groot dat dit de komende tijd zich nog verder ontwikkeld zodat het kwalitatief vergelijkbaar wordt met normaal bellen.

Gratis software downloaden voor VoIP

Om gebruik te kunnen maken van VoIP zult u software moeten installeren. Deze software maakt het mogelijk om andere gebruikers te kunnen bellen die ook gebruik maken van VoIP en ook deze software hebben geinstalleerd.

De software die men nodig heeft om gebruik te kunnen maken van VoIP is over het algemeen gratis te downloaden op de site van de betreffende software. Er zijn verschillende bekende software producten voor VoIP, te weten:

  • Voipbuster
  • Skype
  • Google Talk
  • WengoPhone

Daarnaast kunt u voor deze software ook vaak op de site van de software gratis een handleiding downloaden die u helpt bij het installeren van de software. Hierin staat ook vaak uitgelegd welke gegevens u allemaal in moet vullen in de software zelf voordat u er gebruik van kunt maken.