Wat is een telefooncentrale?

Een telefooncentrale is de plek waar verschillende telefoontoestellen met elkaar verbonden kunnen worden zodat er gesprekken mogelijk zijn. Meestal bevind een telefooncentrale zich op een centrale plek ten opzichte van alle telefoontoestellen.

Je kunt telefooncentrales in verschillende soorten en maten tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een huistelefooncentrale zodat je binnenshuis met elkaar kan bellen. Dit is erg kleinschalig, maar zo heb je ook een bedrijfstelefooncentrale waarmee telefoons van een bepaald bedrijf met elkaar verbonden kunnen worden.

Hoe werkte een telefooncentrale vroeger

Vroeger was het bedienen van een telefooncentrale allemaal handmatig werk. Een telefoniste kreeg alleen inkomende gesprekken die ze vervolgens met de hand doorverbond met de naam die de beller aan haar doorgaf. Dit ging meestal via een soort paneel waar alle nummers op stonden.

Ook werd er gewoon met de hand bijgehouden hoe lang alle gesprekken duurde aangezien deze gegevens noodzakelijk waren voor het opstellen van de factuur. Als de twee personen uiteindelijk uitgepraat waren dan was het de taak van de receptioniste om de verbinding weer te verbreken.

Hoe werkt een telefooncentrale tegenwoordig

In de loop der jaren is er een hoop veranderd wat betreft de telefooncentrale. Zo gaat het tegenwoordig allemaal digitaal en komt er bijna geen mensenwerk meer bij kijken. Alle inkomende gesprekken belanden in een computer die eenvoudig doorverbind met het juiste nummer.

De kwaliteit is tegenwoordig zo goed dat het digitale signaal geen hinder ondervind van ruis en/of storing, met uitzondering van enkele extreme gevallen. Een telefooncentrale binnen een bedrijf die dus alle telefoons van een bedrijf met elkaar verbind wordt ook wel een PABX genoemd, wat staat voor Private Automatic Branche Exchange.