Telefonie internet

Telefonie en internet zijn lange tijd twee compleet verschillende dingen geweest. De laatste tijd zie je echter een sterke opkomst van het telefoneren via internet. Dit komt omdat tegenwoordig bijna alles via internet kan en dat het internet ongelofelijk aan populariteit heeft gewonnen.

Telefonie via internet werkt met VoIP, wat staat voor Voice over IP. Wat dit inhoudt is dat stemmen kunnen worden getransporteerd over een IP netwerk en zodoende communicatie mogelijk is.

De Ontwikkeling van internet telefonie

De eerste keer dat er stemmen succesvol werden getransporteerd was al heel lang geleden, in 1973. Voordat er echter gebruik van werd gemaakt was het 1980 en pas in 1996 kwamen er programma’s op de markt die het mogelijk maakte voor de grote massa om te telefoneren via internet.

De kwaliteit was in het begin vanzelfsprekend ver te zoeken maar door de jaren heen is die aanzienlijk verbeterd. De kwaliteit is nog niet zo goed als de normale (mobiele) telefoon maar langzaamaan begint het elkaar te naderen en vanwege de stijgende populariteit van internet telefonie zal het alleen maar beter worden.

Toepassing van internet telefonie

Internet telefonie is erg populair bij consumenten om op die manier contact te onderhouden met vrienden of familieleden. Vooral als deze in een ver land of zelfs aan de andere kant van de wereld zijn wordt telefonie via internet vaak toegepast.

Wat heeft u nodig voor toegang tot internet telefonie:

  • Computer
  • Koptelefoon
  • Microfoon
  • Internetverbinding
  • Software

Met bovenstaande zaken kan iedereen gebruik maken van internet telefonie.