Prepaid internet op uw mobiel

Prepaid internet houdt in dat u internet kunt gebruiken tot op een bepaalde hoogte. Zoals het woord prepaid al aangeeft betaalt u van te voren een bepaald bedrag aan en voor dit geld kunt u vervolgens internetten. Op deze manier kunt u dus zelf bepalen hoeveel u kwijt bent aan internet op uw mobiel per maand en dat is voor veel mensen erg prettig.

Nadeel van internet via abonnement

Wanneer u namelijk een abonnement heeft dan kunt u altijd internetten tegen een zogenaamd laag tarief maar op deze manier heeft u geen controle over het bedrag wat u uiteindelijk elke maand kwijt gaat zijn. Zeker voor mensen die maandelijks op de kosten moeten letten omdat ze niet heel veel te besteden hebben is een abonnement vaak ‘gevaarlijk’.

Het voordeel van prepaid internet

Met prepaid internet heeft u uw internetgebruik echter altijd onder controle en zo hoeft u zich niet te bekommeren om onverwachtse kosten elke maand. Bovendien kunt u, wanneer u uw maximale gebruik heeft bereikt, natuurlijk altijd nog internet ‘tegoed’ bijkopen wanneer u het geld er voor over heeft. Zo wordt uw prepaid internetbundel gewoon opgewaardeerd net als bij het prepaid bellen.

De tarieven van prepaid internet

Wanneer u er over nadenkt om prepaid internet te nemen voor op uw mobiele telefoon dan doet u er zeer verstandig aan om de tarieven hiervan eens goed met elkaar te vergelijken. Er kunnen namelijk nogal eens wat verschillen zitten in de tarieven per provider. Niet alleen de tarieven kunnen bovendien verschillen maar een andere factor die belangrijk is, is de snelheid van het prepaid internet dat u gebruikt.

Vergelijken van prepaid internet aanbieders

Het is verstandig om de aanbieders goed met elkaar te vergelijken voordat u een provider kiest waar u een prepaid internet afsluit. Zoals gezegd kunnen de tarieven nogal verschillen per aanbieder maar ook de snelheid is erg belangrijk. Daarnaast heb je ook nog de betrouwbaarheid van een aanbieder die belangrijk is aangezien je wel overal prepaid internet wilt hebben en niet alleen op bepaalde plekken. Daarom is het belangrijk dat u zich goed oriënteert op de mogelijkheden voordat u daadwerkelijk een prepaid internet aanbieder uitkiest.