Online radio luisteren

Radio wordt veel gebruikt om zonder het kopen van cd’s muziek te kunnen luisteren. Je besteedt verder totaal geen moeite aan de muziek, maar zet bijvoorbeeld Radio 538 op. Er wordt 24 uur per dag muziek gedraaid en je hoeft er zelf niet meer naar om te kijken. Je kunt wel van zender veranderen natuurlijk, maar dat heeft te maken met persoonlijke smaak voor music radio. Ook wordt radio veel gebruikt voor reclame tussendoor en geeft het de kans aan nieuwe dj’s om zich in de wereld van radio broadcast te onderscheiden tegenover andere dj’s.

Internet radio online

Internet gebruikt tegenwoordig iedereen wel. Via de computer, maar ook via de telefoon en andere media. Online internet wordt dan ook veel gebruikt door studenten, maar ook veel op het werk of voor programmaatjes zoals twitter, om iedereen up to date te houden. Websites kunnen ook aan een land verbonden zijn bij internet. Nederland heeft bijvoorbeeld .nl achter de website staan, internet nl dus, maar wereldwijd is dit bijvoorbeeld .com. Zo zijn alle sites in alle talen wel te bezoeken voor een gemiddeld persoon.

De combinatie van internet en radio

Internet music is iets van de laatste paar jaar. Er zijn zelfs radiostations die alleen via internet uitzenden, zoals Fresh FM en Fear Fm. Ook zijn er grote databases met verschillende radiozenders die door internet streaming op jouw computer te vinden zijn. De radios kunnen dus eigenlijk gewoon vervangen worden, aangezien iedereen tegenwoordig toch wel een computer heeft. Via sites als www.nederland.fm zijn er allerlei radiozenders te ontvangen die je wel of niet op de radio kunt horen. Een groot voordeel hiervan is dat je niet perse altijd bij een radio in de buurt hoeft te zijn, maar dat je gewoon lekker vanaf jouw computer de radio kunt laten spelen. Je hoeft dan ook andere mensen in de buurt niet te storen, maar kunt gewoon lekker met je oordopjes internet live beluisteren.

Meer voordelen van internet radio

Radio streaming via internet scheelt een heleboel. Het aanschafgeld van een radio kun je lekker in je zak houden. Dit kan al tot 100 euro schelen in aankoop. Ook scheelt het een hoop gehannes. Als je een losse radio hebt, moet je de kanalen van am en fm vaak zoeken met een draaiknop, terwijl je op internet met een enkele klik op de jusite frequentie zit. Ook stoort internet veel minder dan gewone radio. De ontvangst is vele malen beter dan bij een radio. Op internet muziek luisteren werkt ook veel sneller, als je een fatsoenlijke verbinding hebt met het internet. Betalen voor het internet doe je sowieso al, dus dan kun je die radio er makkelijk bij hebben, aangezien het toch gratis is om vanaf het internet radio te luisteren.

Radio via het internet: overtuigend goed

Zoals wel blijkt uit het bovenstaande stuk, biedt radio streaming vanaf internet alleen maar voordelen. Alleen als je een antiekhandelaar of verzamelaar bent is het gebruik van een radio wellicht voordeliger. Als de ontwikkeling van internetradio zo doorgaat, kan binnenkort de modem ook in het muziekmuseum staan, onder het kopje: Radio van tegenwoordig, via internet. De keus is aan jou, maar ik zou eens goed kijken op internet, want deze manier van radio werkt uitstekend!