Wat is mobiel internet

Mobiel internet houdt in dat u overal en altijd online kunt zijn. Dit is vooral geschikt voor mensen die vaak reizen met een laptop bijvoorbeeld en ondertussen gebruik willen maken van het internet. Naast met een laptop kunt u ook gebruik maken van mobiel internet met uw mobiele telefoon.

Ook is het handig voor ondernemers die mobieler willen zijn. Zo kunt u tegenwoordig ook een mobiele pin huren, om op beurzen of op het terras gemakkelijker uw klanten te laten betalen.

Het eerste mobiele internet werkte via de gewone GSM netwerken hetgeen echter problemen kenden met de snelheden die hiermee bereikt kunnen worden. Langzaamaan komen er door heel Nederland UMTS en HSDPA netwerken te liggen die voor een veel betere snelheid zorgen. Hierdoor krijgt u ook de mogelijkheid om met uw mobiel of laptop televisie te kijken.

Dagelijks wordt er gewerkt om het mobiel internet beter te maken en zo zijn ze nu alweer met een nieuw netwerk bezig, te weten het LTE netwerk. Dit netwerk is weer velen malen sneller dan HSDPA en UMTS.

Voor wie is mobiel internet ideaal

Voor zakenmensen die veel reizen is het ideaal om zodoende onderweg met een laptop nog zaken te kunnen doen. Voor mensen die in het algemeen veel reizen is het natuurlijk ook erg handig, al is het alleen maar om de dagelijkse gebeurtenissen bij de houden die er in de wereld plaatsvinden.

Ook voor bijvoorbeeld studenten is mobiel internet erg praktisch aangezien veel studenten een laptop hebben en hiermee op veel verschillende plaatsen aan het werk zijn.

Benodigdheden voor een mobiel internet

Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet zult u in het bezit moeten zijn van de volgende zaken:

  • Computer/laptop/telefoon/PDA
  • USB Modem of Mobiele datakaart
  • Abonnement

Deze abonnementen zijn er verschillende soorten en maten om te zorgen dat iedereen de keuze heeft uit een abonnement wat het beste bij zijn/haar persoonlijke wensen aansluit.