Internet via de kabel

Internet via de kabel wil zeggen dat het internet aangeboden wordt via kabeltelevisienetwerken. Het voordeel hiervan is de hogere snelheid die ermee bereikt kan worden. In de beginfase van het internet via de kabel waren er nogal wat problemen zoals ondercapaciteit en veel technische problemen.

Tegenwoordig is dit verholpen en is het internet via de kabel een veelgebruikte manier om internet aan te bieden. Met een kabelverbinding hoeft u niet in te bellen en bent u altijd online.

Hoe werkt internet via de kabel

Voor internet via de kabel zult u thuis in het bezit dienen te zijn van een kabelmodem. Met deze kabelmodem kunt u vervolgens gegevens en data versturen naar uw kabelexploitant via het datanetwerk en vanaf hier zal het worden gekoppeld aan het internet.

Je kunt het dus zien alsof deze kabelexploitant fungeert als een internet provider. Deze internet provider had in het begin nogal eens last van de kwaliteit van het internet via de kabel maar tegenwoordig is de kwaliteit prima en wordt er op grote schaal gebruik van gemaakt.

Voordelen van internet via de kabel

Een van de voordelen van internet via de kabel is de snelheid die behaald kan worden tijdens het downloaden en het surfen over het internet in het algemeen. Een goede downloadsnelheid is ideaal voor mensen die veel downloaden.

Naast de snelheid is het ook handig dat u nooit hoeft in te bellen zoals het geval is bij het traditionele internet. U bent gewoon altijd online en betaald een vast bedrag in plaats van een uurtarief bijvoorbeeld.