Verschillende soorten internet verbindingen

Voordat u aan de slag kunt op het internet zult u in het bezit moeten zijn van een internetverbinding. U kunt ervoor kiezen om altijd online te zijn of alleen wanneer u dat daadwerkelijk nodig hebt. Er zijn verschillende soorten internet verbindingen met elk zo hun voordelen en nadelen. We zullen deze hieronder even bespreken.

Verschillende soorten internet verbinding

Er zijn 4 soorten van internet verbinding

  • ADSL
  • Inbellen
  • Kabel
  • Mobiel Internet

ADSL

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line waarbij Asymmetric staat voor het verschil in download en upload capaciteit. ADSL gaat via de kabel en door middel van een splitter wordt er voor gezorgd dat er gewoon gebeld kan worden tijdens het internetten, iets dat vroeger niet tegelijk kon. ADSL is een breedband verbinding en hierdoor is het een snelle internet verbinding.

Inbellen

Inbellen is een internet verbinding via de analoge telefoonlijn via een modem. In het begin was dit een standaard methode om verbinding te maken met het internet. Je betaalt dan gewoon per hoeveelheid die je online bent en het is dus erg duur voor mensen die veel online zijn. Inbellen in nog steeds geschikt voor mensen die simpelweg nauwelijk gebruik maken van het internet maar af en toe even iets moeten regelen, bijvoorbeeld bankzaken of email checken.

Kabel

Internet via de kabel gaat gewoon via de televisiekabel. Hiermee kan een hoge snelheid worden behaald en het is dat een breedband verbinding. Je hebt hiervoor een kabelmodem nodig en via uw kabelexploitant kunt u dan gebruik maken van het internet. Met internet via de kabel bent u altijd online en betaalt u hiervoor een vast bedrag.

Mobiel internet

Mobiel internet houdt in dat u overal in staat bent om te internetten. Met uw laptop bijvoorbeeld kunt u met draadloos internet overal inloggen waar een access point is. Naast uw laptop kan het ook met uw telefoon of uw PDA.