Internet snelheid testen

Met een internet test kunt u de snelheid meten van uw internet verbinding. Dit is handig wanneer u wilt weten of u daadwerkelijk krijgt waar u voor betaalt. Ook kan het pas komen als u het gevoel heeft dat de snelheid lager is dan normaal, om wat voor oorzaak dan ook.

Van veel aanbieders zijn de internetverbindingen al uitvoerig getest en hierover kunt u veel informatie vinden op het internet zelf. Mocht u dus nog geen internet hebben en op zoek zijn naar een internetverbinding die goede resultaten heeft bereikt in dit soort testen dan kunt u gewoon op het internet eens rond zoeken.

Hoe werkt een internet test

Een internet test gaat vaak als volgt in zijn werk. De test doet meestal een kleine test om te schatten wat ongeveer de gegevens zijn van de internetverbinding. Als deze schattig is voltooid dan wordt er een bestand gedownload door de computer en aan de hand van de gegevens die hieruit volgen wordt gekeken of deze resultaten wenselijk zijn.

Vervolgens laat de test de computer ook iets uploaden en ook hiervan wordt weer naar de snelheid gekeken achteraf. Met deze twee gegevens heb je in principe alle informatie die nodig is om te kunnen concluderen of de internetverbinding voldoet aan de snelheid die het zou moeten halen.