Internettelefoon voor bellen via internet

Telefoneren via internet wordt de laatste tijd misschien wel steeds populairder. Dit komt mede doordat het internet zelf zo enorm groeit aan populariteit. Bellen via internet gaat niet letterlijk via een telefoon maar hiervoor wordt een microfoon en een koptelefoon gebruikt.

Er wordt de laatste jaren hard gewerkt aan de kwaliteit van het bellen via internet want de kwaliteit van het internet bellen haalt het over het algemeen niet bij de kwaliteit van een normale telefoon. Maar mede doordat de populariteit stijgende is zal er aan deze kwaliteit worden gewerkt zodat deze net zo goed wordt, of beter, dan normaal bellen.

Hoe werkt de internet telefoon

Door middel van een microfoon kan de consument praten. Deze gegevens worden vervolgens via VoIP naar een andere consument gestuurd. VoIP staat voor Voice over IP en is een systeem waarbij stemmen getransporteerd kunnen worden over een IP netwerk. Als de andere partij ook gebruik maakt van VoIP dan kunnen ze met behulp van software die is gemaakt voor VoIP met elkaar communiceren.

De benodigdheden om gebruik te maken van een internet telefoon zijn dus:

  • Computer
  • Internetverbinding
  • Microfoon
  • Koptelefoon
  • Software voor VoIP

Voordelen van een internet telefoon

Een van de voordelen van een internet telefoon is dat het gebruik ervan vaak gratis is. De software is gratis te downloaden bij de betreffende aanbieder en het installeren ervan is vrij simpel. Verder betaal je er niks voor, behalve de aanschaf van bovenstaande benodigdheden uiteraard.

Om contact te houden over lange afstand is het gebruik van de internet telefoon ideaal. Zo verliest u uw vrienden en/of familie niet uit het oog, ook al zitten ze aan de andere kant van de wereld.