Radio via het Internet

Internet en radio zijn twee populaire mediums in de moderne maatschappij. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om radio te luisteren via het internet, in plaats van de traditionele radio die de meeste mensen nog steeds in de woonkamer hebben staan.

Er zijn verschillende websites waar u naar de radio kunt luisteren alsof u de normale radio aan heeft staan. Elke radiozender heeft wel een eigen website en bij de meeste radiozenders kunt u gewoon via internet en uw computer naar deze radio luisteren.

Alles wat u nodig heeft om te kunnen luisteren naar de radio via het internet is:

  • PC
  • Internet
  • Geluid

De voordelen van radio via het internet

De gebruiksvriendelijkheid is een van de vele voordelen die de radio heeft als u via internet wil luisteren. Zoals gezegd heeft elke radiozender wel een eigen website en hier kunt u vaak met een paar klikjes al luisteren naar het radiostation.

Dit is natuurlijk erg handig als u ergens met uw laptop zit te werken en een muziekje op wil zetten. Ook kunt u gewoon thuis achter uw pc naar de radio luisteren en daarnaast kunt u makkelijk switchen van zenders. Er zijn zelfs sites met complete overzichten van alle radiozenders en hier kunt u met een klikje van zender wisselen

Daarnaast is het aanbod natuurlijk ontzettend groot en is het allemaal relatief makkelijk te vinden. Zo kunt u als u in brabant woont in no-time de regionale radio van overijssel opzetten mocht u benieuwd zijn wat er zich daar afspeelt.