Waarom heb ik een internet provider nodig?

Wat is eigenlijk een provider? Een provider is een bedrijf dat diensten levert op meerdere gebieden, bijvoorbeeld internet. Een provider verzorgt toegang tot het internet voor de mensen die gekozen hebben voor de provider, maar ook worden er door providers op de computer e-maildiensten aangeboden. Providers heb je niet alleen voor internet, maar ook bijvoorbeeld voor de telefoon. Voorbeelden van zulke providers zijn KPN, Vodafone en Telfort. Sommige telefoon providers hebben dan ook overlap met internetproviders

Providers op internet

Tegenwoordig gebruikt iedereen wel internet. Op je werk kun je niet meer zonder internet op je computer, maar ook thuis is het handig. Op internet kun je lekker relaxen en filmpjes kijken van andere mensen via sites als youtube, maar buiten dat is het ook de grootste database van informatie die er bestaat. Online internet is ook een groot netwerk voor (al dan niet illegale) downloads en spellen voor kinderen. Online spelletjes spelen is helemaal hip onder kinderen en dat kan niet zonder internet. Veel gewone spellen, zoals Call of Duty of Fifa, zijn compleet afgestemd op internet. Internet is dus voor jong en oud, voor het serieuze of voor het vermaak. Eigenlijk kun je niet zonder, maar je moet wel een aantal dingen in het hoofd houden, die verderop ter sprake komen.

Waarom een provider zo belangrijk is bij internet. Een provider is onmisbaar bij het gebruik van internet. Internet verspreid zich namelijk niet zomaar, maar er zijn verschillende providers die het gebruik van internet mogelijk maken. Voorbeelden van providers van internet zijn:

  • Ziggo,
  • Xs4all,
  • Wanadoo en
  • KPN.

De providers hebben in de internet marketing vaak verschillende aanbiedingen voor de consument. Je hebt high speed internet, maar dat kost vaak redelijk wat geld. Voordeel daarvan is echter wel dat je in no time films of spellen van het internet gedownload hebt en dat je lekker makkelijk en snel van pagina naar pagina kunt hoppen. Met één klik ben je dan in een fractie van een seconde op de pagina waar je wilt zijn. Voordeel aan iets langzamer internet is simpelweg dat je nog niet eens de helft van de prijs betaalt. Vaak zijn die verbindingen echter snel genoeg om gewoon op het internet te surfen. Als je wilt downloaden is dat echter niet aan te raden, omdat langer downloaden meer kans geeft op virussen.

Providers vergelijken

Verschillende providers gebruiken verschillende extra’s om klanten aan te trekken. Zo biedt Tele2 bijvoorbeeld een abonnement aan, in combinatie met telefonie aan. Ook worden er overstapbonussen gegeven en heb je de eerste halve termijn 50% korting. Tele2 gaat dus vooral voor goedkoop. Er zijn ook aanbieders zoals Ziggo, die zelfs het totaalpakket completeren met een TV-abonnement. Je betaalt daar wel iets meer voor, maar dat is het zeker waard. Je hebt dan namelijk verder geen zorgen aan je hoofd over andere abonnementen, maar je kunt meteen alles installeren. Sterker nog, bij Ziggo krijg je nog een gratis installatie erbij. Providers als XS4All leveren in de eerste maanden gratis internet en hebben verder geen extra dingen in het pakket zitten. Het is dus zeker voordelig, maar geeft je wel extra regelen bij het internet om. Het is aan jou of je aparte abonnementen wil, of dat je alles in een keer wil regelen.