Mobiele telefonie en internet

De mobiele telefoon is al lang niet meer wat het was toen deze net uitkwam en populair begon te worden. Tegenwoordig kunt u vrijwel alles met een mobiele telefoon, variërend van het maken van foto's en filmpjes tot het versturen en ontvangen van email.

De ontwikkeling van de mobiele telefoon maakt ook vandaag de dag nog steeds een enorme ontwikkeling door en tegenwoordig zijn er nog maar weinig mobiele telefoons te vinden waarop het niet mogelijk is om te internetten. Hier besteden we meer aandacht aan het internet op uw mobiele telefoon.

De mogelijkheden van internet op uw mobiel

Elke mobiele telefoon kan tegenwoordig wel gebruik maken van het internet wanneer u hier een abonnement voor heeft. Veel mensen maken dan ook gebruik van de mogelijkheden die u heeft met het internet op uw mobiele telefoon. Vooral de mogelijkheid om overal uw email te lezen en ook te versturen wordt door veel mensen gezien als erg handig. Naast het lezen en versturen van email kunt u natuurlijk ook het laatste nieuws bijhouden en op de hoogte blijven van zaken als het weer of de meest recente files.

Kosten van internet op uw mobiel

Het gebruik maken van internet op uw mobiele telefoon is vanzelfsprekend niet gratis. U kunt hiervoor een abonnement nemen waarbij u een vast bedrag betaalt voor het gebruik maken van het internet. Ook kunt u prepaid internet aanschaffen waarmee u gewoon betaalt per minuut of per datagebruik totdat uw internettegoed op is. U kunt uw prepaid internet te allen tijde opwaarderen zodat u weer kunt internetten op uw mobiele telefoon. De meeste mensen sluiten echter een internet abonnement af wanneer ze een mobiele telefoon aanschaffen.

Snelheid van het internet op uw mobiel

De snelheid van het internet op uw mobiele telefoon hangt af van het abonnement dat u afsluit. Bij het afsluiten van een abonnement wordt u namelijk gekoppeld aan een bepaald netwerk en het netwerk bepaalt welke snelheid het internet op uw mobiele telefoon heeft. Doorgaans heeft u hierbij de keuze uit de volgende netwerken:

  • GSM netwerk
  • GPRS netwerk
  • EDGE netwerk
  • UMTS netwerk
  • HSDPA netwerk

 

Vergelijken van internet op uw mobiele telefoon

Als het gaat om internet op uw mobiele telefoon dan zijn er veel aanbieders die dit mogelijk maken. Omdat er veel aanbieders zijn zitten er ook verschillen tussen deze aanbieders en dus is het verstandig om dit uit te zoeken voordat u een mobiele telefoon met internet aanschaft. Hierbij kunt u het internet raadplegen zodat u verschillende aanbieders van internet op uw mobiele telefoon met elkaar kunt vergelijken. Hier kunt u letten op zaken als:

  • Kosten van het internet
  • Dekking van de provider
  • Snelheid van het netwerk
  • Service van de provider