Wat is internet marketing?

Internet marketing is letterlijk marketing die zich concentreert op het internet. Dit komt neer op het aanbieden en verkopen van producten via het internet. Zo zijn er ontzettend veel websites die er puur op gericht zijn om producten te verkopen en niets anders.

Internet is de laatste tijd enorm gestegen in zowel omvang als populariteit. Het is daarom ook niet echt verwonderlijk dat internet marketing enorm is gegroeid de laatste jaren. Overal zie je webwinkels die hun producten zo goedkoop mogelijk proberen te verkopen.

Verschillende vormen van internet marketing

Er zijn verschillende soorten van internet marketing. Zo zijn er verschillende manieren om te adverteren en om een product te verkopen. Ook zijn er verschillende soorten strategieën die toe te passen zijn bij internet marketing. Hieronder een overzicht van verschillende vormen van internet marketing:

  • Display advertising
  • Newsletter marketing
  • Online marktonderzoek
  • Behavioural marketing
  • Affiliate marketing
  • Email marketing

Voordelen van internet marketing

Als je kijkt naar de voordelen van internet marketing boven normale marketing dan kom je al snel uit op een belangrijk punt, namelijk dat het via internet vele malen goedkoper is. Dit scheelt enorm veel in de kosten en dus ook in de totale winst.

Daarnaast kun je op internet makkelijker de juiste doelgroep bereiken die je wil bereiken. Zo trekt elke website wel zijn eigen doelgroep aan en kun je dus op de juiste websites adverteren voor jouw product.

Ook is het internet laagdrempelig in gebruik. Veel mensen die op zoek zijn naar iets zoeken hier liever naar op internet dan dat ze helemaal de stad in moeten. Op internet kunnen ze bovendien rustig rond zoeken en prijzen vergelijken en tenslotte vaak ook direct bestellen.