Bellen via het internet

Bellen via internet wordt de laatste tijd steeds populairder. Dit heeft deels te maken met de immer stijgende populariteit van het internet. Daarnaast wordt het bellen via internet steeds populairder vanwege de toenemende kwaliteit en het feit dat het vaak gratis is.

Het bellen via internet gaat via VoIP, wat staat voor Voice over IP. Dit houdt in dat mensen kunnen communiceren via spraak dat wordt getransporteerd over een IP netwerk.

Toepassingen van het internet bellen

Particulieren en consumenten gebruiken het internet bellen vaak om in contact te blijven met vrienden/kennissen/familieleden. Zeker als deze aan de andere kant van de wereld zitten is het bellen via internet een erg welkome oplossing.

Het toepassen van het internet bellen is vrij simpel. Je hebt de volgende zaken nodig:

  • Computer
  • Internetverbinding
  • Koptelefoon
  • Microfoon
  • Software

Met bovenstaande zaken kunt u gebruik maken van het internet bellen. De software die u dient te installeren is bovendien vaak gratis en makkelijk te installeren.

Ontwikkeling van het internet bellen

De eerste keer dat er gesproken signalen werden verzonden via een pc naar een andere pc is alweer een tijd terug. Het heeft echter heel lang geduurt voordat deze mogelijkheid benut zouden worden. Tegenwoordig zijn er al heel veel mensen die gebruik maken van internet bellen.

De kwaliteit wordt steeds beter al moet gezegd worden dat de huidige kwaliteit van het internet bellen het nog niet haalt bij de reguliere (mobiele) telefoon. Maar door de stijgende populariteit wordt hier hard aan gewerkt zodat het in de toekomst wellicht beter wordt dan de huidige telefoon.