Internet computer

Om toegang te kunnen krijgen tot het internet zult u in het bezit moeten zijn van een computer. In principe kan elke computer, mits niet uit het stenen tijdperk, verbinding maken met het internet. Hiervoor is uiteraard wel een internet abonnement nodig.

Internet is op elke computer vrij snel aan te sluiten, vaak is het een kwestie van een kabeltje aansluiten van uw computer naar een modem of iets dergelijks en dan op uw computer wat dingen instellen en voor u het weet kunt u het internet op

Voordelen van internet op uw computer

Als u internet op uw computer heeft kunt u van erg veel faciliteiten gebruik maken waar u voorheen geen toegang tot had. Neem bijvoorbeeld het lezen van sites die het dagelijks nieuws bijhouden zodat u ten allen tijden op de hoogte kunt zijn van wat er in de wereld gebeurt.

Het doen van bankzaken wordt ook steeds populairder via het internet. Hiervoor hoeft u het huis niet meer uit en kan alles vanachter de pc worden betaald en geregeld. Ook kan men op veel sites direct betalen door middel van ideal of creditcard wat het voor veel dingen erg interessant maakt om gewoon online te bestellen.

Bellen met internet en uw computer

Door middel van VoIP kunt u met uw computer en internetverbinding bellen met andere mensen. VoIP staat voor Voice over IP en maakt gebruik van IP netwerken om spraak te transporteren wat het mogelijk maakt om te communiceren met andere mensen.

Het installeren van de benodigde software voor VoIP is vrij eenvoudig en is vaak snel gedaan. Daarna kunt u met een koptelefoon en een microfoon gebruik maken van VoIP en met andere mensen communiceren die ook in het bezit zijn van deze benodigdheden.