Het bedrijf Casema

Casema is een Nederlandse aanbieder van een aantal zaken zoals kabeltelevisie, telefonie en internet. Casema staat voor Centrale Antenne Systemen Exploitatie Maatschappij. Het bedrijf Casema is tegenwoordig echter in handen van Warburg Pincus en Cinven.

Het bedrijf Casema is tegenwoordig actief onder de naam Ziggo. Samen met Essent Kabelcom en @home vormen deze drie bedrijven Ziggo. Ziggo is dan ook de grootste speler op de markt van de kabeltelevisie, telefonie en het internet en hier kunt u dan ook het beste terecht wanneer u hier naar op zoek bent.

De diensten van Casema

Casema bood verschillende diensten aan waar mensen gebruik van konden maken. Zo kon men bij Casema terecht voor de volgende zaken:

  • Kabeltelevisie
  • Digitale televisie
  • Internet over de kabel
  • Telefonie

Ook hadden ze een samenwerking met Orange en zo leverde Orange deels internet via het netwerk van Casema. Casema maakte gebruik van Eurodocsis, wat staat voor de europese variant van het Data Over Cable Service Interface Specification.

De overname van Casema

Casema is samen met @home en Multikabel overgegaan tot een nieuw bedrijf, te weten Ziggo. Onder deze naam zijn ze vandaag de dag nog steeds actief en ze zijn de grootste speler op de markt. Ziggo is de merknaam van Zesko, een bedrijf dat ongeveer 8 miljoen Nederlanders voorziet van kabelabonnementen, breedband internet, digitale televisie en telefoon abonnementen.

Problemen met Casema

In de tijd dat Casema nog wel actief was hadden er veel klanten te maken met problemen met hun aansluitingen. Ook de helpdesk van Casema stond niet echt bekend om haar snelle service en de telefoonlijnen waren vaak permanent overbezet. Daarnaast werd er regelmatig niet gereageerd op klachtenformulieren die mensen via de email of via de website in konden vullen. Sinds het bedrijf onderdeel is van Ziggo zijn deze klachten dan ook flink afgenomen.

Internet bij Ziggo

De mensen die destijds een internet aansluiting hebben afgesloten bij Casema zullen nu dus een internet aansluiting hebben bij Ziggo. Voor nieuwe klanten die op zoek zijn naar een internet aansluiting is Ziggo ook een goede optie. Het is niet voor niks de grootste speler in de markt van de internet providers. Ook voor telefoon aansluitingen en televisie aansluitingen kunt u bij ziggo terecht.