Bellen via het internet

Een mogelijkheid waar de laatste tijd steeds meer gebruik van wordt gemaakt is het bellen via het internet. Dit werkt met het zogeheten VoIP, wat staat voor Voice over IP. Met voice over IP is het mogelijk om stemmen te transporteren over een IP netwerk en zodoende communicatie via spraak mogelijk te maken.

Het feit dat bellen via internet steeds populairder wordt heeft deels te maken met het populairder worden van het internet in het algemeen. Ook wordt het steeds gebruiksvriendelijker waardoor mensen er sneller mee in aanraking komen.

Mogelijkheden met het bellen via internet

Het bellen via het internet maakt het mogelijk om contact te houden met vrienden en/of familieleden die zich ver van u vandaan bevinden, of dat nou aan de andere kant van Nederland is of aan de andere kant van de wereld. Met internet bellen kunt u eenvoudig in contact blijven met deze mensen.

Voor het bellen via internet heeft u de volgende benodgidheden nodig:

  • PC
  • Internetverbinding
  • Koptelefoon
  • Microfoon
  • Software voor VoIP

Internet bellen door de jaren heen

De eerste keer dat er stemmen werden getransporteerd over een netwerk is alweer zo’n 35 jaar geleden. Voordat hier echter op wat grotere schaal gebruik van ging maken was het al weer 5 jaar later en in 1996 kwamen de eerste programma’s op de markt waarmee het ook voor het algemene publiek wat toegankelijker werd.

Wat de kwaliteit betreft was deze in het begin natuurlijk ver te zoeken. De laatste tijd wordt hier echter ontzettend hard aan gewerkt en mede doordat het steeds populairder blijft worden zal er aan de kwaliteit gewerkt blijven worden.