Wat is het internet?

Je kunt het internet zien als een wereldwijd netwerk waarop miljoenen computers zijn aangesloten. In het begin was dit netwerk enkel voor instellingen zoals voor militairen en onderzoekers. Zij konden gebruik maken van dit netwerk voor hun beroep. Tegenwoordig is het internet voor iedereen toegankelijk en zijn er verschillende manieren om te verbinden me het internet.

Mogelijkheden met het internet

De mogelijkheden met het hedendaagse internet zijn bijna onuitputtelijk. Hieronder een overzicht van enkele veelgebruikte faciliteiten van het internet.

Email

Met het internet is tegenwoordig bijna alles mogelijk. Een van de dingen waar veel gebruik van wordt gemaakt is het emailen. Met Email stuur je een bericht naar een ander persoon of meerdere personen om op die manier te communiceren.

Uitwisselen van informatie

Naast emailen wordt het internet ook veel gebruikt voor het uitwisselen van informatie in het algemeen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van nieuws sites die informatie aanbieden voor particulieren. Dagelijks gebruiken ontzettend veel mensen het internet om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de wereld.

Uitwisselen van bestanden via FTP

Ook het uitwisselen van bestanden komt erg vaak voor via internet. Via het zogeheten ftp is het mogelijk om bestanden uit te wisselen met bekenden of met onbekenden. Mocht dit laatste het geval zijn kijk dan wel altijd uit of het wel veilig is.

Internet radio

Radio kan tegenwoordig ook gewoon via internet geluisterd worden. Elke radiozender heeft wel zijn eigen website en hier kun je met een paar klikjes de radio live via internet luisteren. Handig voor op uw werk of tijdens het studeren. De kwaliteit is erg goed en het is erg gebruiksvriendelijk.

Bellen via internet

Iets waar steeds vaker gebruik van worden gemaakt is het bellen via het internet. Door middel van VoIP is het mogelijk om met een microfoon en een koptelefoon met elkaar te communiceren. VoIP staat voor Voice over IP en hier kan spraak over een IP netwerk worden getransporteerd om de communicatie mogelijk te maken.