Goedkoop Zakelijk bellen voor ondernemers en ZZP-ers

Zakelijk bellen is de term voor al het telefoonverkeer dat te maken heeft met zaken doen, bedrijven, business en andere niet-persoonlijke zaken. Zakelijk bellen is een breed onderwerp waarover veel te vertellen is. Wij gaan hieronder wat dieper in op zakelijk bellen voor u.

Zakelijk nummer

Veel bedrijven vinden het prettig als hun werknemers goed bereikbaar zijn voor andere werknemers en klanten. Het is echter ook belangrijk dat de grens tussen werk en privé goed bewaard blijft: deze twee zaken wil men gescheiden houden. Dit is ook voor de werknemer het prettigste. Daarom kiezen veel werkgevers voor een zakelijk bellen pakket. Hierbij krijgt de werknemer een telefoon van de zaak en hieraan is ook een zakelijk nummer verbonden. De werknemer heeft dan dus een ander nummer voor privé zaken, dan voor werk zaken. Het zakelijke nummer is het nummer dat hij gebruikt voor al het telefoonverkeer met het bedrijf, de klanten en andere zakelijke telefoon gesprekken. Vaak zijn zakelijke telefoons, dus een telefoon van het bedrijf aan de werknemer, complete en moderne telefoons met veel opties, onder andere voor conferentiegesprekken en internet toepassingen. Hierdoor verbeterd de bereikbaarheid van de werknemer en kan hij ook onderweg (bijvoorbeeld in de auto, de trein of het vliegtuig) verder werken. Een e-mail toepassing is hiervan een goed voorbeeld, net zoals een synchronisatie functie die de agenda op de telefoon van de werknemer up to date houdt met de agenda die op het werk aanwezig is.

Zakelijk internet

Zakelijk internet is dus belangrijk om toe te voegen aan het pakket van de werknemer. Hij wil immers zo goed mogelijk bereikbaar zijn en tegenwoordig horen daar ook zaken als e-mail, conferentie gesprekken, VOIP, Skype, LinkedIn, Twitter en agenda’s bij. Al deze zaken zijn gemakkelijk up to date te houden via een telefoon met internetverbinding. Daarom is het belangrijk om zakelijk mobiel internet beschikbaar te maken voor de werknemer. Zakelijk internet is de term die we gebruiken voor al het zakelijke internet verkeer dat gebruik wordt. Denk hierbij aan het gebruik van internet op het bedrijf, bijvoorbeeld voor e-mail verkeer met klanten en aanbieders of het opzoeken van informatie voor het bedrijf op internet.

VOIP of IP bellen

VOIP, Voice over IP, wordt ook wel IP bellen genoemd en is een nieuwe, ‘booming’ ontwikkeling binnen het bedrijfsleven. Zakelijk VOIP bellen houdt in dat er via het internet een verbinding tot stand wordt gebracht, waarover personen spraak kunnen uitwisselen. Makkelijker gezegd is VOIP of IP bellen dus telefoneren over het internet. Dit haalt de kosten voor het telefoonverkeer drastisch naar beneden en maakt het gemakkelijk om bereikbaar te zijn. Het is tegenwoordig immers zeer gemakkelijk om internet toegang te verkrijgen, waar je ook bent, dankzij USB sticks met internetverbindingen en de Dongel van KPN. Soms is het moeilijker om telefoonverkeer mogelijk te maken. Zo zijn er zelfs in Nederland nog gebieden waar geen telefoonverkeer mogelijk is. VOIP of IP bellen is dus een toepassing die voor veel bedrijven nuttig is, het maakt telefoneren immers goedkoper en gemakkelijker. Hierover kunt u meer lezen in het artikel over VOIP, elders op deze website.

Bellen buitenland

Veel bedrijven zijn ook internationaal actief en daarom is het belangrijk om bellen naar het buitenland goedkoop en gemakkelijk te houden. Voor internationaal telefoon verkeer geldt immers vaak dat het erg duur is. VOIP of IP bellen is hiervoor een uitkomst, maar een overeenkomst met de telefoon provider en/of het kiezen van een gunstig belpakket met belminuten naar het buitenland, zijn ook goede opties.