Wat is draadloos internet

Draadloos internet houdt in dat een apparaat de beschikking heeft over een connectie met het internet zonder dat hier kabels voor nodig zijn. De signalen die het apparaat ontvangt gaan via elektromagnetische straling en hierdoor zijn er geen kabels nodig om een verbinding te maken.

Bijna alle laptops zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een draadloze netwerkkaart waarmee gebruik kan worden gemaakt van draadloos internet. Als u thuis een draadloos internet aanlegt dan kunt u in huis waar u maar wilt met uw laptop gaan zitten zonder de connectie met het internet te verliezen.

Hoe werkt draadloos internet

Draadloos internet werkt met radiosignalen die worden verstuurd van het netwerk naar alle afzonderlijke computer die aangesloten zijn op dit netwerk. Elke computer of laptop dient hiervoor wel uitgerust te zijn met een draadloos netwerk kaart.

Een draadloos netwerk kaart kan deze radio signalen ontvangen en op zijn beurt weer omzetten in 0-en en 1-en zodat de computer deze informatie tot zich kan nemen. Voor uitgaande signalen geldt natuurlijk precies hetzelfde, de PC of laptop stuurt 1tjes en 0etjes naar de draadloos netwerk kaart en deze worden omgezet naar radio signalen waarna ze verzonden worden naar het draadloos netwerk.

Wat is een Wireless Access Point

Een WAP, languit Wireless Access Point is een toegangspunt waar je met je PC of Laptop connectie kunt maken met het internet als je een draadloos netwerk kaart hebt. Je kunt een Wireless Access Point zelf kopen en deze aansluiten op een switch of hub waarna u gebruikt kunt maken van het internet

Ook zijn er veel locaties waar zich Wireless Access Points bevinden en waar u, al dan niet gratis, gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan hotels bijvoorbeeld waar vaak WAP’s beschikbaar zijn op de hotelkamers.