Wat is breedband internet?

Een breedband internetverbinding houdt in dat er verbinding wordt gemaakt met het netwerk door middel van een snelle verbinding. Dit is de betere versie van de normale modem en hiermee is niet alleen de snelheid van het surfen aanzienlijk verbeterd maar ook kun je met breedband sneller downloaden dan met een normale modem.

In 2003 was nog maar 33% van Nederland in het bezit van breedband. Tegenwoordig is dat ongeveer 50% en hiermee valt af te leiden dat het erg populair is.

Op welke manieren kan ik breedband internet krijgen

In Nederland is breedband op de volgende manieren te verkrijgen:

  • ADSL
  • Kabel (UPC, Ziggo)
  • Glaszevel
  • Satelliet
  • UMTS

Het meest wordt er gebruik gemaakt van ADSL. Ze hebben voor ADSL al ernorme infrastructuren liggen onder de grond en zijn elke dag bezig met het verbeteren van ADSL. Theoretich kan er met glasvezel hogere snelheden bereikt worden daarom zijn ze veel bezig met ADSL nog sneller te maken aangezien ze hiervoor al veel bestaande infrastructuur hebben.

Toepassingen van breedband internet

Internet wordt steeds groter en steeds uitgebreider en hierbij is het prettig om snel te kunnen rondsurfen en daarbij is breedband natuurlijk ideaal. Ook het downloaden en uploaden van bestanden gaat vele malen snelller dan met een klassieke modem.

Een ander bekend fenomeen wat ideaal is voor een breedband internetconnectie is VoIP, hetgeen Voice over IP betekent. Hiermee kunnen mensen of bedrijven door middel van spraak met elkaar communiceren